• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Одложен конкурсот за „Награда од Европската Унија за истражувачко новинарство“

  Конкурсот за „Награда од Европската Унија за истражувачко новинарство“ се одложува за подоцна оваа година 하스스톤 100만 다운로드. Поради новонастанатата ситуација со пандемијата и мерките кои се преземаат во нашата земја, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ги известува сите новинари дека конкурсот се одложува на неодредено, односно до завршување на пандемијата и прекин на рестриктивните…

Повеќе

Совети за коронавирусот од МФН за медиумските професионалци

Среде светскаta криза поврзана со пандемијата на коронавирусот (КОВИД-19) новинарите и медиумските работници низ целиот свет речиси сигурно ќе имаат проблеми на своите работни места, нивните патувања и задачи за известување 하스스톤 100만 다운로드. Нивното здравје и здравјето на луѓето со кои стапуваат во контакт постојано треба да бидат врвен приоритет 엑셀 차트 서식 다운로드.

Повеќе

Thirrje e Hapur për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative

Hapen aplikimet për dorëzimin e artikujve investigativë nga Ballkani Perëndimor dhe Turqia për Çmimin vjetor të Bashkimit Europian për Gazetari Investigative 하스스톤 100만 다운로드. Për këtë aplikim duhet të propozohen artikuj investigativë të publikuar nga 1 janari deri më 31 dhjetor 2019, dhe të lidhura me lirinë e shprehjes, sundimin e ligjit, transparencën, abuzimin me pushtetin dhe…

Повеќе

Потпишан првиот колективен договор во медиумите помеѓу ССНМ и МИА

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Медиумската информативна агенција (МИА) денеска (04.02.2019) потпишаа колективен договор со кој покрај повеќето придобивки вработените добиваат работна седмица од 36 часа, платен дополнителен ангажман, заштита од арбитрарно отпуштање, загарантирана слобода на информирање и други клаузили кои обезбедуваат подобри услови за работа 하스스톤 100만 다운로드. Колективниот договор беше финализирани…

Повеќе

Промовирани Повелбата за условите за работа на новинарите и нацрт фер-договори за вработување

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) денеска ја промовираше Повелбата за услови за работа за новинарите, како и нацрт фер-договори за вработување во дигиталните медиуми 하스스톤 100만 다운로드. Повелбата, како и изјава за поддршка на нацрт-фер договорите за вработување беа потпишани од Здружението на новинари на Македонија, Советот за етика во медиумите…

Повеќе

Слободата на изразување во светот е на најниско ниво во последните 10 години

ИСТРАЖУВАЊЕ НА АРТИКЛ 19 Според најновото истражување на британската невладина организација Артикл 19 (именувана според еден од членовите на Универзалната декларација за човекови права), слободата на изразување мерена глобално го достигнала најниското ниво во последните 10 години, пишува Метју Инграм за Колумбија Џоурналисм Ривју 하스스톤 100만 다운로드. Овој пад според истражувањето се должи на „дигиталниот…

Повеќе

Совети за слободните истражувачки новинари

Сте потрошиле свои пари за да подготвите истражувачка приказна за која имате скромен договор. Ова е моментот – можеби единствениот момент – кога имате можност да остварите вистинска нето добивка и да соберете пари за следната финансиска криза. Слободните истражувачки новинари треба да имаат навика да бараат повеќе можности за продажба за секое истражување, доколку сакаат да напредуваат или дури…

Повеќе

Повик за почитување на слободата на печатот и новинарската независност во Европа

На конференцијата што беше организира во Париз на 6 декември, Асоцијацијата на европски новинари (АЕЈ) ги здружи силите со други организации кои ја бранат слободата на печатот, за да ги повикаат европските институции и влади да усвојат ефективни мерки за заштита на Четвртата власт поради демократијата. Забележуваме дека, додека европските новинари генералн уживаат привилегирана состојба во споредба со многу…

Повеќе

Наградата „Роберто Беличанец“ за Мета, Порталб и Вистиномер

Годишната награда за Медиум промотор на новинарството како јавно добро – Роберто Беличанец“ 2019 која ја доделива Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) им припадна на Новинската ангенција „Мета“, порталот на албански јазик „Порталб“ и алатката за зголемување на отчетноста „Вистиномер“, изданија на Фондацијата „Метаморфозис“ 하스스톤 100만 다운로드. На церемонијата која се одржа на 5…

Повеќе

Награда за медиум промотор на новинарството како јавно добро

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници вечер ќе ја додели на наградaта „Медиум промотор на новинарството како јавно добро – Роберто Беличанец“ 2019 со почеток oд 19:30 часот, во Јавна Соба 하스스톤 100만 다운로드. Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници во 2018 година ја воспостави годишната награда „Медиум промотор на новинарството како јавно добро“ која…

Повеќе
Scroll Up