• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Работна средба на ССНМ со новинарите и медиумските работници од Велес

 

Состојбата со локалните медиуми во Велес е загрижувачка и потребни се низа мерки за нејзино подобрување со цел граѓаните на општината, но и на регионот да не останат без ревантни, објективни и професионално изработени информации од локален карактер 후아유 다운로드. Ова е заклучокот од работната средба што претставници на ССНМ ја имаа со дел од новинарите и медиумските работници во Велес Good morning download.

На средбата се зборуваше за лошите услови во кои работат дописниците и новинарите во локалните медиуми, како и за тоа дека во последните години бројот на медиумски работници постојано се намалува good boy mp3 다운로드. Како главни проблеми кои ги истакнаа локалните новинари се лошите пазарни услови за работа на медиумите, немањето простор за работа на дописниците, што порано било пракса, ниските плати и хонорари, како и недостатокот на поддршка од бизнис заедницата Exo growl mp3 download.

Присутните новинари и медиумски работници особено истакнаа дека локалните медиуми на некој начин се пред изумирање, и додаваат дека е потребно да се најде некој модел, систем на финансирање на локалните медиуми, бидејќи нивното постоење е од големо значење за локалните заедници и за граѓаните кои во спротивно би останале без значајни информации од локален карактер Binding of Isaac Afterbus Plus Download.

ССНМ ги претстави можностите и бенефициите кои им следуваат на членовите, како и начините и алатките кои на синдикатот му стојат на располагање за подобрување на условите за работа, а со тоа и на квалитетот на новинарскиот производ Apache maven. Претставниците на ССНМ истакнаа дека само со солидарност и масовност може да се направат промени за подобрување на ситуацијата 슈퍼마리오 올스타 다운로드.

Scroll Up