Со презентација на модулот Јавен настап, ССНМ продолжи со обуките за
колегите новинари

Датум


На 12.12.2022 во Центарот Јадро во Скопје се одржа подолго време
планираната обука за членовите на Самостојниот синдикат на новинари и
медиумски работници, а на која М-р Билјана Жеревска и Срѓан Ивановиќ на
учесниците им демонстрираа важни елементи од јавниот настап и начините на
кои треба да се однесуваат при појавувањата во нашите медиуми. Тоа се
однесува, пред се, колегите работат во живо, во ТВ куќите, но од поново време
и во онлајн изданијата и поткастите.
Со извадоци од анализи направени во, и од најголемите медиумски куќи во
светот, но и со трудови на научници од областите новинарство, медиуми и
комуникации, обуката предизвика интерес кај присутните кои дадоа многу
позитивни евалуации на крајот.
Вежбите кои беа практикувани од двоецот Жеревска-Ивановиќ во текот на
тренингот покажаа дека вакви предавања се потребни за новинарите и
медиумските работници.

Останати
објави

Сподели на...