• +389 70 843 318 +389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

ССНМ на средба со министерката за труд и социјала Шахпаска

Претставници на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници денеска се сретнаа со министерката за труд и социјална политика на која беше разговарано за состојбата со работничките права во медиумската индустрија во Македонија, како и за социјално-економската состојба на новинарите и медиумските работници 모바일배그 핵 다운로드.

На средбата беше разговарано и за условите во кои работат медиумските работници, за тоа колку се почитуваат нивните работнички права, за проблемите со неисплата на прекувремената работа, за проблемите со обврските на работодавачите во однос на договорите за вработување, за несигурните работни места, како и за можноста за предремено пензионирање 숫자송 mp3 다운로드.

ССНМ ги претстави своите согледувања и барања за промени во Законот за работни односи кои директно би ја подобриле социо-економската состојба на новинарите и медиумските работници 고운한글 다운로드. Беше договорено комуникацијата и дијалогот да продолжат, како во процесот за изработка на Законот за работни односи, така и за новиот Закон за пензиско и инвалидско осигурување 대물낚시광 다운로드.