• +389 70 843 318 +389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

ССНМ во Макфакс и А1он: Новинарските стандарди важен предуслов за довербата во медиумите 

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ги посети редакциите на Макфакс и А1ОН, каде одржа средба со раководството на овие медиуми, како и со новинарите и медиумските работници 손경제 다운로드. На средбата се водеше долга дискусија за дигиталните платформи кои не се регулирани со закон и авторските права на интернет медиумите кои често се кршат Download the cheap chunlima mart.

Потенцирано беше и значењето на почитување на професионалните новинарски стандарди, кодексот на новинари, работничките права, како и економската и социјалната сигурност на новинарите како предуслов за професионално и објективно известување 파랜드 택틱스3 다운로드.

На средбата беше разговарано и за еден од најголемите предизвици со кои се борат професионалните дигиталните медиуми – напливот на лажни/пара медиумите и лажните вести, како и нивното негативно влијание врз довербата во медиумите lubuntu 다운로드.

По средбата новинарите и медиумските работници потпишаа пристапници за членство во ССНМ по што ќе биде формирана и синдикална група Java web download.

Проект „Писменост за вести и дигитална писменост: Справување со лажните вести“ имплементиран од Македонски институт за медиуми, Институт за комуникациски студии, Самостоен синдикат на новинари и медиумски работници и Медиа дајверсити институт, поддржан од Европската Унија 웨이씬 다운로드.

Scroll Up