Билтени

Билтен бр. 59 март 2023

Тема на оваа публикација на ССНМ е „Мултимедија и нејзината примена во медиумите“ која што ја анализираме во главниот текст. Понатаму објавуваме стории за користењето иновации за привлекување публика, прашуваме зошто се гледа поскептично на дигиталните платформи и други текстови и анализи.

Билтен бр. 58 февруари 2023

Тема на оваа публикација на ССНМ е „Законот за работни односи – нови решенија и поединечни акти“ која што ја анализираме во главниот текст. Понатаму објавуваме стории за иновации во локалните медиуми во Грузија, предвидувања за новинарството и медиумите во 2023 година и други анализи.

Билтен бр.57 декември 2022

Тема на оваа публикација на ССНМ е „Медиумската писменост – потреба на интернет ерата“ која што ја анализираме во главниот текст. Понатаму објавуваме стории за состојбата со медиумската писменост во Македонија, текст за тоа како да се препознаваат лажни вести и други анализи.

Билтен бр.56 ноември 2022

Тема на оваа публикација на ССНМ е „Закани и обиди за цензура врз новинарите“ која што ја анализираме во главниот текст. Понатаму објавуваме сторија за состојбата на новинарството во Иран.

Билтен бр.55 октомври 2022

Тема на оваа публикација на ССНМ е „Модели на финансирање на медиумите во услови на криза, но и дигитална ера“ која што ја анализираме во главниот текст. Понатаму објавуваме сторија за  претплатнички пакети како шанса за поодржлива иднина и анализа како заработуваат медиумите во светот.

Билтен бр.54 септември 2022

Тема на оваа публикација на ССНМ е „Студиите по новинарство и понатаму неатрактивни за младите“ , која што ја анализираме во главниот текст. Понатаму објавуваме сторија за важноста на студентите по новинарство во локалните медиумите и совети за како да се биде подобар студент.

Билтен бр.53 август 2022

Тема на оваа публикација на ССНМ е „Положбата на жените во медиумите и предизвиците со кои се соочуваат“ ,која што ја анализираме во главниот текст. Понатаму објавуваме сторија за почетоците на истражувачкото новинарство во светот кои се поврзани со жени новинарки.

Билтен бр.52 јули 2022

Тема на оваа публикација на ССНМ е „ Црвен картон за спортското новинарство во Македонија“, која што ја анализираме во главниот текст. Понатаму објавуваме анализа за промените во спортското новинарство: прагматични импликации

Билтен бр.51 јуни 2022

Тема на оваа публикација на ССНМ е „Лажни вести и дезинформации при известување од војни и конфликти, која што ја анализираме во главниот текст. Понатаму објавуваме анализа за борбата против дезинформации за војната во Украина.

Билтен бр.50 мај 2022

Тема на оваа публикација на ССНМ е „(Не)почитување на работничките права на медиумските работници во Македонија“, која што ја анализираме во главниот текст. Понатаму објавуваме анализа за жените како работна сила и дискриминаторските практики во медиумите.