Платите во медиумите под 300 евра

Анализа направена во Министерството за финасии врз основа на пријавените примања во УЈП од медиумскиот сектор покажува драматични податоци за тоа колку се платени медиумските работници во Македонија.
Примањата во просек се помали од 300 евра. Најнискиот регистриран приход е само 171 денар, а највисокиот 10 илјади евра, беше кажано на дебатата на оваа тема што се одржа во ССНМ.
Целата анализа можете да ја прочитате ТУКА

 

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn