• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Конкурс за текст за декемврискиот број на публикацијата „Новинарството како јавно добро“

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) отвора конкурс за авторски текст на тема „Регулација наспроти саморегулација на медиумите“ што ќе биде објавен во декемврискиот број на електронската публикација „Новинарството како јавно добро“ rurple 다운로드.

Конкурсот е отворен за сите членови на ССНМ, кои можат да испратат апликација на  ssnm.info@gmail.com Phi Phi Phi Sound. Апликацијата треба да содржи лични податоци на кандидатот (име и презиме, мејл и телефон), новинарски жанр со кој ќе биде обработена темата, како и краток опис (максимум една страна во ворд) на аголот кој авторот смета дека е релевантен за обработка на темата 사파리 한글 파일 다운로드.

Авторот ќе биде избран од тричлена комисија според квалитетот и оригиналноста на пристапот содржан во апликацијата 인어공주 더빙 다운로드. Текстот ќе биде хонориран со 6.000 денари (бруто).

Електронската публикација е дел од проектот „Писменост за вести и дигитална писменост: справување со лажните вести“ во кој ССНМ е партнер на Македонскиот институт за медиуми, заедно со Медиа дајверсити институт од Лондон и Институт за комуникациски студии Download Absolute Duo. Проектот е поддржан од Европската Унија. Секој број на публикацијата ќе обработува една поширока тема поврзана со професионалното новинарство, како и со проблемите и предизвиците со кои се соочуваат новинарите и медиумските работници во Македонија Download the boycott.

Рок за аплицирање: 22 ноември 2019

Рок за завршување на анализата: 2 декември 2019

Scroll Up