• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Повик за учество на обука за млади новинари   

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници отвора повик за учество на обука за млади новинари на тема „Писменост за вести и дигитални алатки за проверка на факти“ Innerf Sed.

На дводневната обука која ќе се одржи на 16 и 17 ноември во хотел Градче, Кочани, право на учество имаат новинари и новинарки помлади од 35 години без разлика на искуството, како и студенти по новинарство 심즈 4 스킨 다운로드.

Учесниците на обуката ќе се стекнат со теоретски и практични знаења од областа на медиумската и писменоста за вести, со клучните концепти и принципите на медиумската писменост и различните типови на дезинформации и погрешни информации Loros. Ќе зборуваме и за визуелните дезинформации, за алатките за препознавање и проверка на фактите, како и за нивната примена signtool exe 다운로드.

Обуката ќе опфати теми и за концептот на новинарството како јавно добро и како јавниот интерес да биде препознаен Frozen 2 ost.

Рокот за пријавување е до 7 ноември 2019 година, а секој заинтересиран треба само да испрати кратка биографија на електронската пошта на ССНМ: ssnm.info@gmail.com

Обуката е дел од проектот „Писменост за вести и дигитална писменост – Справување со лажните вести“ кој ССНМ го спроведува во партнерство со Македонскиот институт за медиуми, Институтот за комуникациски студии и Медиа дајверзити институт од Лондон 챔피언 고화질 다운로드. Проектот е финансиран од Европската Унија, а обуката е поддржана и од Меѓународната федерација на новинари your birth certificate.

Сместувањето и превозот се целосно обезбедени од организаторт. За учесниците кои не се од Скопје, ССНМ ќе ги покрие патните трошоци за автобуски билет Watch the program download.

За дополнителни информации во врска со обуката, можете да не контактирате на електронската пошта на ССНМ: ssnm.info@gmail.com или на телефонскиот број 02 2671 201 spring boot 엑셀 다운로드.

 

Scroll Up