Совети за безбедност на ИФЈ при известување од демонстрации и граѓански немири

При известување од демонстрации и граѓански немири, новинарските екипи лесно стануваат мета на напади. Меѓународната федерација на новинари подготви прирачник за заштита на колегите при известување и покривање на високо ризични настани.

Целата публикација е досптапна ТУКА

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn