• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Бараме казна за напаѓачите

ССНМ најостро го осудува вандалскиот напад врз новинарската екипа на порталот „А1он“, којшто се случи вечерва за време на протестот организиран од неформалната граѓанска иницијатива Заедничка Македонија White Day download.

Учесници на денешниот протест ги претепале снимателот Владимир Желчески и новинарот Александар Тодевски во близина на републичкото Собрание и целосно им ја уништиле камерата xp windbg 다운로드.

Нападнати се снимателот Владимир Желчески и новинарот Александар Тодевски на порталот А1он

По инцидентот екипа на Брза помош ги пренела колегите во Ургентниот центар 사부 영춘권 마스터 다운로드.

Синдикатот бара полицијата во најкраток можен рок да ги пронајде напаѓачите и да го расчисти инцидентот, бидејќи ова не е прв пат да се претепуваат новинари и она што најмногу загрижува е што најчесто напаѓачите остануваат неказнети Dragon Village Saga.

Токму ваквиот однос кон новинарската професија, меѓу другото, допринесува Македонија секоја година дополнително да тоне на меѓународните листи за слобода на печатот и да гравитира поблиску до земји како Северна Кореја, отколку до современите демократии Black Desert Kerma Download.

Напаѓачите бегаат од местото на настанот

Дополнително, овој инцидент е резултат неодговорните политичари и нивните приврзаници чиј говор на омраза преку медиумите и социјалните мрежи токму на ваков начин се сели на улиците 인터넷 익스플로러 11 오프라인 다운로드.

Со оглед дека протести се најавени и во наредните денови, ССНМ ги повикува членовите на иницијативата за Заедничка Македонија и нивните поддржувачи да направат сѐ што е во нивна можност овој инцидент да не се повтори и да им овозможат на новинарите да си ја вршат работата без да стравуваат за својот живот 호핀 영화 다운로드.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up