• +389 70 843 318 +389 2 2671 201
 • ssnm.info@gmail.com
 • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

„Важноста на локалните медиуми во време на пандемија“, тема на публикацијата Новинарството како јавно добро

Во оваа публикација на ССНМ ја обработуваме темата „Важноста на локалните медиуми во време на пандемија“ Nero for free. Главниот текст на оваа тема се однесува на состојбата во која се наоѓаат локалните и регионалните медиуми во Македонија и начинот на кој работат во овој кризен период 우편번호부 다운로드. Пренесуваме и совети за подобро функционирање на локалните медиуми, како и пример за иновативни иницијативи за развој на локалните медиуми. 

Во овој број ќе читате:

 • Пандемијата ја потврди важноста на локалните и регионални медиуми, но финансиски ги дотолчи
 • 10 совети за зајакнување на локалните редакции
 • По падот на канадските локални медиуми, една иницијатива предизвикува надеж
 • Извештај на институтот ројтерс за локални и регионални весници – Објавувајте помалку, но објавувајте подобро
 • Медиумите кои немаат онлајн претплата треба веднаш да почнат
 • Градење на моќта на синдикатите за здрава работа од далечина 

  Целата публикација тука Wacom Driver.

  Публикацијата на ССНМ е помогната од Европската Унија, како дел од проектот„Писменост за вести и дигитална писменост: Справување со лажните вести“ имплементиран од Македонски институт за медиуми, Институт за комуникациски студии, Самостоен синдикат на новинари и медиумски работници и Медиа дајверсити институт Pokémon Heartgold.