• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Затворска казна соодветна за напад врз новинари

Напаѓачите бегаат од местото на настанот

Самостојниот синдикат на новинарите и на медиумските работници (ССНМ) ја поздравува одлуката на скопскиот кривичен суд со која му се одредува казна затвор од шест месеци на лицето што минатата година ја нападна новинарската екипа на „А1он“ c# 웹 이미지 다운로드.
Новинарот и снимателот на „А1он“ лани на 28 февруари беа нападнати додека известуваа од протестот на движењето „За заедничка Македонија“ 서든어택 핵 다운로드. Снимателот заврши на скопскиот Ургенен центар,бидејќи имаше посериозна повреда на главата windows 10 installation files.
ССНМ верува дека оваа одлука ќе придонесе да се стави крај на сѐ почестите напади врз новинарските екипи за коишто досега речиси и никој да не одговарал RealBench Download. Неказнивоста на овие напади беше и една од причините тие да се почести и новинарите и другите медиумски работници да станат лесна мета на насилниците qgis 2.0.
Ги охрабруваме полицијата, обвинителството и судот да ги разрешат и останатите случаи на напади врз новинарите што се случија во изминативе година, зашто само така ќе заштити новинарската професија која е еден од столбовите на модерните демократски општества Caged download.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up