• +389 70 843 318 +389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Институциите да не забораваат на протоколите кога организираат настани за медиумите

Самостојниот синдикат на новинари и медумски работници уште еднаш апелира до институциите да овозможат услови за безбедно информирање во време на коронавирус пандемијата Family download.

Денеска до ССНМ реагираа повеќе наши членови за начинот на кој беше организиран настан по повод Светскиот ден на наставниците Photoworks v2.3.

Настанот кој што се одржа на градскиот плоштад беше отворен со инсталација со „училишни ранци“ на столчиња кои симболично претставуваа признание и благодарност за наставниците Mac Word. Со образложение дека тоа е инсталација, на медиумските работници не им беше дозволено да седат на тие столчиња 2018 최신트로트 다운로드. Поради тоа, новинарите и снимателите стоеја еден до друг, без никаква можност за потребната дистанца според здравствените протоколи за заштита од коронавирусот ship.

Потенцираме дека ова не е прв ваков случај, напротив, речиси секојдневно министерствата, но и некои локални самоуправи организираат прес-конференции или изјави, на кои иако се на отворено не се запазени мерките за заштита од коронавирусот, па новинарите и медиумските работници се ставени во неадекватни услови да ги извршуваат своите работни задачи 이젠 안녕 다운로드.

ССНМ бара од носителите на власта да покажат чувство на одговорност и да не ги доведуваат во опасност медиумските работници 여고괴담 두번째 이야기 다운로드.

Апелираме до колегите, без оглед на претпоставениот јавен интерес, во иднина да ги напуштат прес-конференциите и сличните настани, ако проценат дека не се испочитувани здравствените протоколи, а по укажувањето организаторот не ги обезбеди потребните услови за заштита на здравјето ksign 다운로드.

Истовремено ги повикуваме медиумските работници максимално да ги почитуваат правилата и протоколите за заштита од коронавирусот додека ги извршуваат своите работни задачи 8 ball.