• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Конкурс за новинарска сторија за студенти

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници во соработка со Европската федерација на новинари објавува конкурс за новинарска сторија на тема „Условите за работа на новинарите и медиумските работници во Македонија“ Download digital photo professional 4.

Конкурсот е отворен за студентите по новинарство од сите универзитети во Македонија без разлика на кое ниво од студиите се во моментов 블리자드 스타 다운로드. Пријавените содржини треба да ги задоволуваат новинарските стандарди и кодексот на новинари, условите за обем на содржините зависно од форматот и да бидат насочени кон подигање на свеста кај студентите за условите во кои работат новинарите и медиумските работници во медиумските организации во Македонија 코코 한글자막 다운로드.

Сториите може да бидат во кој било формат: текст (3-5 страници во ворд), аудио прилог (1,5-2 минути), видео прилог (1,5-2 минути), репортажа (пишана 3-5 страници, аудио/видео 2-3 минути) или карикатура 명탐정 피카츄 다운로드.

Најдобрата сторија ќе ја одбере жири-комисија составена од реномирани новинари и уредници, како и претставник на Европската федерација на новинари Windows 10 Minesweeper.

Авторот на најдобрата сторија ќе добие награда од 150 евра, бесплатна Меѓународна прес картичка со важност од две години и менторство за дооформување на текстот според новинарските стандарди a 태그 pdf 다운로드. Наградената сторија ќе биде преведена на англиски јазик и објавена во магазинот на Европската федерација на новинари Goblin 6.

Сториите за конкурсот студентите може да ги испраќаат на електронската пошта ssnm.info@gmail.com (текст – закачени како ворд или пдф документ, аудио/видео – линк од закачениот прилог преку www.wetransfer.com) Best download. Со апликацијата треба да биде доставена и кратка биографија на авторот (на кој факултет студира и на која година на студии е во моментов) 한글 2002 다운로드.

Конкурсот е отворен до 1 март 2019 година.

Конкурсот е финансиски поддржан од УНЕСКО и Европската Унија microsoft fix it 50202.

Scroll Up