• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Медиумите не можат да бидат слободни доколку женските гласови се замолчени

На 8 март 1977 година Обединетите нации го востановија Меѓународниот ден со кој се одбележува борбата за правата на жените spss amos. Денес, 40 години подоцна, кога се повеќе жени новинарки се изложени на дискриминација во однос на работните обврски, во плати, кога се изложени на психичко, физичко, а во последниве години и на интернет малтретирање наша одговорност како Синдикат и како новинари е да го подигнеме гласот за родова еднаквост 츠나구 다운로드. Ако работничките на Newsweek пред речиси половина век први во историјата поднеле тужба против дискриминација, не смееме да дозволиме во 21-от век да ни недостасува храброст и солидарност 레오곡 다운로드. Медиумите не можат да бидат слободни доколку женските гласови се замолчени. Затоа ССНМ дава поддршка и му се приклучува на Маршот за женски права, во организација на Платформата за родова еднаквост sap program. За еднакви права, еднаква плата, достоинствен третман и должно почитување!

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up