• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

МПМ нема чесни намери кон вработените

Начинот на кој МПМ се справува со финансиските потешкотии за кои менаџментот со години во континуитет говори е повеќе од скандалозен white chicks subtitles. Шпекулациите за стечај проследени со конкурси за вработување во фирма со слично име во сопственост на еден од директорите на МПМ се последниот чин од драматичното стрмоглавување на оваа медимска куќа која уште еднаш потврди дека нема чесни намери кон своите вработени 파라노이드 다운로드.
Доказ за тоа се следниве факти:
– Промените се случуваат тајно без информирање на синдикатот 일어 번역기 다운로드.
– Бројот на работните позиции е дупло помал од бројот на моментално вработените во МПМ Download Breaking Bad Season 2.
– Во клучни моменти во кои се решава судбината на вработените тие се ставени пред избор „земи или остави“ додека сопствениците се зафатени или се на пат 탱크게임 다운로드.
– Условите за вработување се на определено време со што новите работници ќе бидат лесно уценувани со губење на работата доколку на каков и да е начин бидат оценети како неподобни 초코초코타이쿤2 다운로드.

Поради ова  ССНМ  ги повикува институциите, пред се Министерството за труд и социјална политика, но и правосудни и истражни органи да се позанинамаваат со случајот во кој е очебијно дека законските прописи се користат на начин на кој единствени губитници од лошото менаџирање ќе бидат оние што се и најмалку одговорни – вработените

На колегите од Медиа принт Македонија ССНМ и јавно им порачува да не потпишуваат однапред никакви спогодбени откази затоа што така ќе ги загубат можностите да ги наплатат своите побарувања (неисплатените плати) од стечајната маса, како и поддршката која им следува од Агенцијата за вработување во случај на стечај Download apache tomcat 6.0.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up