• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Осуда на вербалниот напад врз екипата на ТВ АЛСАТ

Фото: Алсат ТВ

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници – ССНМ најостро го осудува насилното и примитивно однесување на членот на Управниот одбор на Кластерот за текстил Сашко Станоевски кон новинарот на Телевизијата Алсат – М, Иле Петрески на прес конференцијата во моментот кога тој постави легитимно новинарско прашање 윈도우 95 다운로드.

За жал, повторно имавме можност да посведочиме на каков третман се изложени новинарските екипи кога поставуваат прашања до оние кои себеси се доживуваат или имаат третман на моќници 생생정보 다운로드.

Ако некој нема проблем да биде насилен пред камери, не е тешко да се претпостави како се однесува кон оние што поради природа на работите му се подредени, а тоа се текстилните работнички за кои постојат сериозни индиции дека работат во нечовечни и експлоатирачки услови

ССНМ потсетува дека прес конференциите не се полигон за изживување и навреди кон новинарите и медиумските работници туку место од каде претставниците на Кластерот преку комуникација со новинариските екипи и се обраќаат на јавноста asp.net 파일. Оттаму, односот што членот на Управниот одбор на Кластерот за текстил Сашко Станоевски го демонстрираа кон колегата Петрески говори за нивниот однос и почитување на јавноста на која и се обраќаат како и за нивната неспособност да одговорат на легитимни прашања кои токму преку новинарите истата таа јавност би им ги поставила Giant Of March ing Wings of Liberty.

ССНМ бара од Кластерот за текстил кој во своите активности и услуги наведува и обуки за своите членки да се посвети на нивното едуцирање за слободата на изразување, јавниот интерес и корпоративната одговорност, како и извинување до колегата Петрески и ТВ АЛСАТ – М spider games.

ССНМ  апелира до колегите новинари да бидат будни во препознавањето на потребата за одбрана на професионалното достоинство секогаш кога се сведоци на вербален или физички напад на нивен колега и да покажат солидарност со бојкот и напуштање на прес конференцијата

Како синдикат ССНМ апелира до надлежните институции да ги засилат инспекциите во текстилните фабрики, бидејќи односот на сопствениците кон новинарите укажува на реална опасност дека вработените во тие фабрики се изложени на сериозен мобинг и заплашување Samsung Secure Folder.

Ако некој нема проблем да биде насилен пред камери, не е тешко да се претпостави како се однесува кон оние што поради природа на работите му се подредени, а тоа се текстилните работнички за кои постојат сериозни индиции дека работат во нечовечни и експлоатирачки услови 프레젠테이션 디자인 다운로드.

ССНМ  апелира до колегите новинари да бидат будни во препознавањето на потребата за одбрана на професионалното достоинство секогаш кога се сведоци на вербален или физички напад на нивен колега и да покажат солидарност со бојкот и напуштање на прес конференцијата travel application form.

Медиумите и уредувачките политики се менуваат, но припадноста на професијата, довербата на јавноста и поддршка на колегите се константна вредност која мора да биде приоритет за новинарите и медиумските работници 앙스타 노래 다운로드.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up