• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Редакцијата на Вест се приклучи на штрајкот во МПМ

Новинарите и медиумските работници од редакцијата ВЕСТ донесоа одлука да им се приклучат на колегите од Утрински весник и Дневник на издавачот Медиа принт Македонија this song. Тие денеска формираа штрајкувачки одбор и го известија менаџментот дека заедно со колегите од другите изданија на МПМ започнуваат со прекин на работата на 17 февруари new sound. Нивните барања се исто така итна исплата на платата за декември и исплата на платата за јануари најдоцна до 15 февруари 콜오브듀티 1 다운로드.

Одлуката за штрајк во МПМ денеска доби поддршка и од Меѓународната и Европската федерација на новинари Congering 2 download.

“Ова е тотално неприфатливо. Како можат колегите да си ја вршат работата кога не се платени 레인보우식스 테이크다운 다운로드? Читателите и другите членови на новинарската заедница треба да ја поддржат оваа борба бидејќи се крашат правата на работниците и се загрозува на правото на јавноста на пристап до информации vray 1.5 다운로드. Ние се солидаризираме со нашите колеги.“, велат од двете најголеми новинарски организации во кои ССНМ е полноправна членка 라즈베리파이 이미지 다운로드.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up