• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

ССНМ и ЗНМ: Законот за стечајци ги опфати и новинарите од локалните радија

Самостојниот синдикат на новинари (ССНМ) и Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), го поздравуваат фактот што со последните измени на Законот за стечајци се опфаќаат новинарите од затворените локални јавни радио станици кои добија статус на стечаен работник и со тоа право на месечен надоместок до нивното пензионирање 슬픈연가 다운로드.

Со тоа делумно се исправи една голема неправда, со која се соочија нашите колеги кога преку ноќ се затворени десетици локални јавни радио станици, а тие останаа без работа и плата kda 다운로드.

Министерството за труд и социјална политика ги уважи барањата на ССНМ и ЗНМ, чии претставници во август годинава се сретнаа со ресорниот министер, Мила Царовска linux tomcat 다운로드.

На средбата претставниците на новинарските организации побараа новинарите стечајци од затворените локални радија да бидат опфатени со новиот Закон за стечајци Equalizer 2.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up