• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

ССНМ остро го осудува нападот врз екипата на ТВ21

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници остро го осудува нападот врз екипата на ТВ21 кој вчера (вторник) се случил во селото Арачиново пред и во зградата на општината 신문 pdf 다운로드.

Според објавениот прилог на ТВ 21 за нападот, ТВ екипата била нападната од четворица мажи кои барале да бидат избришани снимките од граѓаните кои се жалеле на лошата инфраструктура во селото 힐러 2회 다운로드. Потоа, насилниците дрско и безобразно продолжуваат со вербалните закани, а потоа и со сила успеале да ги натераат новинарот и снимателот да влезат во темна просторија од општината, каде повторно им било барано да ги избришат снимките Fedora 30 download. Според ТВ21 посочените лица се обидувале да „им наредат и да ги научат“ како да известуваат и за што смеат, а за што не смеат да објавуваат 녹두전 다운로드. Инцидентот продолжил во просториите на ТВ 21 каде што повторно од уредникот било барано да не се објави никаков негативен материјал за општината и за градоначалничката Миликије Халими која е од редовите на СДСМ, но се завшило откако во телевизијата се појавиле полициски службеници, а насилниците си заминале 닌텐도 디아블로 다운로드. Нападнатите новинари дале исказ во полициска станица, но во денешниот билтен на Министерството за внатрешни работи овој инцидент само штуро е споменат без да се наведе дека била нападната телевизиска екипа 원펀맨 2기 다운로드.

ССНМ бара од Министерството за внатрешни работи детално да го истражи овој случај и да ги прееме сите неопходни мерки за да се казнат напаѓачите, но и обесхрабрат сите кои во иднина ќе помислат да ги спречуваат новинарите во нивната работа, односно ќе ја загрозуваат слободата на изразување и известување, а во овој случај и слободата на движење Download Chai Hong.

Исто така, ССНМ бара од градоначалничката Халими да го осуди нападот врз новинарите и да се огради од насилниците Ole You Cloud Download.

Синдикатот на новинари и медиумски работници овој напад врз екипата на ТВ21 кој е и напад врз слободата на известување и слободата на медиумите го пријави до сите меѓународни организации кои се бават со одбрана на слободата на говор и изразување pls game.

Scroll Up