• +389 70 843 318 +389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Осуда за нападите врз новинарката Бурнс, крајно време е нападите врз новинарите да се третираат по службена должност

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници остро ги осудува онлајн нападите и заканите по безбедноста на нашата колешка Мирослава Бурнс Innerf Sed.

Бурнс, вчера пријави до ССНМ низа онлајн напади преку социјалната мрежа Фејсбук, кои се закана по нејзината безбедност, а следувале по нејзиното објавување на текст за организирање свадба во ресторан во Тетово, што е спротивно за законската регулатива која се однесува на борбата против епидемијата со Ковид-19 심즈 4 스킨 다운로드.

Напоменуваме дека објавувањето на вакви престапи со кои се загрозува јавното здравје е од јавен интерес и новинарите и медиумските работници не смеат да бидат цел на какви било напади и закани поради својата работа Loros.

Истовремено, ја поздравуваме брзата реакција на полицијата да преземе дејствија за заштита на новинарката на Слободен печат, која по пријавувањето на заканите во полиција доби 24 часовна заштита signtool exe 다운로드.

Подвлекуваме дека овој случај е типична потврда дека нападите врз новинарите и медиумските работници треба да бидат третирани како напад врз службено лице, односно институциите да бидат обврзани по службена должност да преземаат мерки и дејствија Frozen 2 ost. ССНМ во партнерство со ЗНМ веќе неколку години ја застапува иницијативата за промена на Кривичниот закон според кој нападите врз новинарите ќе бидат третирани како напад врз службено лице 챔피언 고화질 다운로드.

Очекуваме дека по овој случај, и по низата други кои само оваа година ги регистрираше ССНМ, итно да се пристапи кон овие законски измени your birth certificate. Крајно време е да се заштити новинарската професија како една од клучните професии за штитење на јавниот интерес Watch the program download.

Се надеваме дека на новите Собрание и влада, ваквите законски измени ќе им бидат приоритетни по нивното формирање spring boot 엑셀 다운로드.