• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

ССНМ со осуда за заканите на Бојан Јовановски кон новинарката Јордановска

Самостојниот синдикат на новинарите и на медиумските работници (ССНМ) најостро го осудува односот на де-факто сопственикот на 1ТВ, Бојан Јовановски, кон новинарката на Макфакс, Мери Јордановска Super Mario Odyssey.

Бојан Јовановски во својот фејсбук-пост суптилно се обидува да ѝ изврши притисок на новинарката, со тоа што на јавна сцена ѝ открива дека неговиот и медиумот во којшто Јордановска работи преговарале за да соработуваат Free download of Detective Returns.

Повод за нападите на Бојан Јовановски се коментарите на Мери Јордановска поврзани со емисијата „Македонски инсајдер“ која на 17 февруари се емитуваше на 1ТВ ghost32 다운로드.

ССНМ ова го сфаќа како опомена за новинарката, да внимава што зборува, зашто би можела да има последици по нејзиното работно место 존 윅 1 다운로드.

Ваквите реакции од сопственици на медиуми придонесуваат да се создаде пракса во која сите новинари би се плашеле да го користат своето право на слободно изразување Samsung Annicol.

Сметаме дека вакви коментари директно влијаат врз слободата на изразување којашто впрочем е универзално човеково правo и треба да ја ужива секој новинар, за да има минимум услови да работи 자막 한방에 다운로드.

Исто така упатуваме апел до редакцијата на Макфакс да се огради од коментарите на Бојан Јовановски и се надеваме дека споменатата соработка помеѓу 1ТВ и Макфакс нема да има никакви последици по работното место на Мери Јордановска поради практикување на слободата на изразување Reversal Test 2.

Scroll Up