• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Телевизија Телма да ја повлече забраната за новинарите

ССНМ бара од одговорниот уредник Атанас Кировски да ја повлече наредбата за забрана на изразување мислења и ставови на социјалните мрежи на новинарите вработени во редакцијата објавена на огласната табла на медиумот Neko Farahed.

ССНМ смета дека содржината и тонот на наредбата се особено навредливи и понижувачки, не само за новинарите во ТВ ТЕЛМА, туку и за имиџот на самата куќа и нејзиното раководство system explorer 다운로드. Однесувањето на новинарите на социјалните мрежи не може и не смее да се ограничува, исто како што не може и не смее да има разлика меѓу нивниот професионален и приватен систем на вредности movie counters.

Но, тоа не е прашање на наредби и санкции, туку прашање на фундаменталниот интегритет на новинарот и прашање на внатрешен дијалог и доверба во редакцијата која пак, својот интегритет го црпи токму од новинарите и нејзините уредници gos 다운로드.

Со неразбирањето на ова и истакнувањето на еднонасочно срочена забрана со најава за санкции, менаџментот на ТВ ТЕЛМА покажува елементарно непочитување на прашањето за општествена одговорност, не само на новинарите, туку и на медиумите и не може поинаку да се толкува, освен како израз на своеволие што оди во насока на попречување на слободата на мислење и говор, темелни права на човекот, на што ССНМ никогаш нема да се согласи 어도비 직접 다운로드.

Македонските новинари премногу долго функционираа со ваков тип на забрани кои често не биле напишани, но се подразбирале mysql jdbc driver. Сепак, се покажа дека тој тип на забрани кога се новинари во прашање не функционира 이더리얼 다운로드. Бараме од ТВ ТЕЛМА да ја повлече одлуката веднаш и да формулира правилник на однесување на социјалните медиуми, што е востановена пракса во медиумите во светот 안젤리크 다운로드.

Scroll Up