• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Апсење на синдикалец не нѐ остава рамнодушни

1 maj 2014 6Потписниците на Повелбата за солидарност на синдикатите и здруженијата за заштита на работничките права (Конфедерацијата на синдикални организации на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Синдикатот на македонската дипломатска служба, Движењето за социјална правда „Ленка“ и Левичарското движење „Солидарност“), со голема загриженост ја примија веста за апсењето на доктор Дејан Ставриќ, очен хирург и довчерашен претседател на Синдикатот на клинички центар hp Roadrunner.

Со оглед дека станува збор за проминентен синдикален лидер, кој во јавноста е запаметен по отпорот кон политиките на власта и успешниот штрајк на лекарите, неговото апсење не може, а да не биде обременето со сомнежи за вистинските мотиви кои стојат зад овој чин, особено што е извршено по 1 мај и успешните протести на потписниците на Повелбата plex subtitles. Апсење на претседател на синдикат во сите демократски земји, е високо сензибилен чин кој во најмала рака испраќа заканувачка порака за сите кои што се активни на полето на синдикализмот и заштитата на работничките права 포카혼타스 다운로드.

Не сакаме да навлегуваме во оценката на обвинувањата со кои се товари кои доколку се покажат како вистини во ниту еден случај нема да ги оспориме 맨인블랙박스 다운로드. Сепак, согласно уставното право за пресумпција на невиност потписниците на Повелбата ќе го следат случајот и без правосилна судска одлука нема да дозволиме да се валка името на синдикалниот лидер доктор Дејан Ставриќ Free Shark Family.

 

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up