• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

ИФЈ: Рамноправноста се смета за луксуз

Советот за родова рамноправност при Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ) по повод Меѓународниот ден на жената 8 март, алармира на загрижувачко високо ниво на дискриминација и насилство врз жените во медиумите низ светот 콜오브듀티 1 다운로드. Повикувајќи се на извештајот на Глобалниот проект за медиумски мониторинг спроведен во 114 земји Меѓународната федерација на новинари констатира дека состојбата со правата на жените во медиумите стагнира и е на ниво како во 2010 година Congering 2 download.
„Стигнавме до точка во која движењето и промената не постојат“ пишува во извештајот 레인보우식스 테이크다운 다운로드. Во многу земји насилството, застрашувањето и малтретирањето прдолжуваат да ја следат положбата на жените во медиумите vray 1.5 다운로드. Тие се жртви на отворен сексизам и дискриминација во редакциите“.
„ Враќањето кон старите лоши денови во кои рамноправноста се смета за луксуз претставува опасен тренд што ќе ги принуди најранливите да ја напуштат професијата или водечките позиции во здруженијата и синдикатите дополнително замолкнувајќи ги нашите гласови “ изјави, меѓу другото во своето обраќање, претседателот на Меѓународната федерација на новинари Џим Боумела 라즈베리파이 이미지 다운로드.
ИФЈ ги повикува медиумските компании да го зголемат бројот на жени новинари во редакциите и на раководните работни места prison game. Ги охрабрува и своите членки да продолжат да промовираат еднаквост во сопствените организации и да бараат еднаква застапеност и им препорачува да ја водат битката против застрашување, малтертирање и насилство врз жените новинари Timothy Kindergarten Download.

Употребете го логото на ИФЈ за поддржување на еднаквост и испратете ги на Твитер вашите пораки за солидарност со жените новинари на 8 Март #IFJVAW 문명과 수학 다운로드.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up