• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

МВР да ги обезбеди новинарските екипи

Синдикатот на новинари и медиумски работници на Македонија (ССНМ) апелира до Министерството за внатрешни работи  да стори сè да им овозможи на новинарските екипи кои известуваат од случувањата во скопската населба Радишани непречено да ја извршуваат својата работна задача Download Chrome Maple Story.

Потсетуваме дека новинарите, снимателите и фоторепортерите се во функција на  јавноста и обезбедувањето на нивното работење  е  обврска што  МВР ја има кон граѓаните

Воедно, ССНМ потсетува  дека  професионалното информирање е  работна обврска на новинарите  поради што  апелираме  да не се  објавуваат шпекулации туку  само  точни, проверени и вистинити информации  во согласност со професионалните стандарди Windows 10 home download.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up