• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

По повод 1 мај

 Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ви го честита Меѓународниот ден на трудот и воедно Ве информира дека за жал  и покрај сите обиди и покажана волја и трпение  кога станува збор за медиумската индустрија , можеме да констатираме дека не постои социјален дијалог за решавање на проблемите кои ја оптоваруваат медиумската сфера 시간여행자 시즌2 자막 다운로드.

Повеќе

МВР да ги обезбеди новинарските екипи

마인크래프트 총모드 다운로드 Синдикатот на новинари и медиумски работници на Македонија (ССНМ) апелира до Министерството за внатрешни работи  да стори сè да им овозможи на новинарските екипи кои известуваат од случувањата во скопската населба Радишани непречено да ја извршуваат својата работна задача 시간여행자 시즌2 자막 다운로드. Потсетуваме дека новинарите, снимателите и фоторепортерите се во функција на …

Повеќе

Непријавени работници има и во медиумите

Самостојниот Синдикат на новинари и медиумски работници ја поздравува најавата на Министерството за труд и социјала за засилени иснспекциски надзори и казни за работодавачите кои не ги пријавуваат нивните работници 시간여행자 시즌2 자막 다운로드. Синдикатот очекува оваа акција  да се однесува еднакво и неселективно и на медиумскиот бизнис 아두이노 우노 드라이버 다운로드. Притоа во функција…

Повеќе

Работниците од индустријата идната недела на протест

dwg trueview 2019   Поради измените во Законот за вработување со кои работниците прогласени за технолошки вишок наместо 5 години треба да добиваат надомест од Агенцијата за вработување само 18 месеци Синдикатот на инустријата (СИЕР)   ќе организира јавен протест 시간여행자 시즌2 자막 다운로드. Според СИЕР станува збор за неприфатливо намалување на правата што ќе ги…

Повеќе

За Законот за медиуми

dwg trueview 2019 Извршниот одбор на ССНМ на седницата одржана на 8 декември  зазеде став во однос на контроверзните најави за Закон за медиуми или како велат, “регулатива за усогласување со ЕУ” 시간여행자 시즌2 자막 다운로드. ССНМ не се согласува со начинот на кој Министерството за транспорт и врски го постави и го  менаџира наметнувањето…

Повеќе

Поддршка за Маршот на толеранцијата

msds 다운로드 Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници (ССНМ) изразуваат јавна поддршка на годинашниот „Марш на толеранцијата“ што се одржува во знакот на слободата нa изразувањето, во организација на Хелсиншки комитет за човекови права на Р.Македонија 시간여행자 시즌2…

Повеќе

Хонорарците во медиумите се најголеми жртви

Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници (ССНМР) укажува на високиот процент таканаречени „неформални вработувања“ односно „хонорарен ангажман“ во македонските медиуми и на потребата на оваа појава да и се застане на пат 시간여행자 시즌2 자막 다운로드. Примерот на голем број наши колеги кои поради стечајната постапка во “ТВ А1”, “Време”, “Шпиц” и “****е ре” нема да можат…

Повеќе

Поддршка од Меѓународната федерација на новинарите

  Меѓународната федерација на новинари (МФН) и нејзината членка  Европската федерација на новинари (ЕФН) денеска ја поддржаа борбата и протестот за слобода на печатот и правата на новинарите во Македонија „Македонските новинари се под огромен притисок од политичарите и сопствениците на медиумите и  неодамнешните настани покажуваат дека државата ја достигнала точката во која едноставно станува неподносливо да се работи слободно…

Повеќе

По повод 1 мај!

dwg trueview 2019 Доста е за платите во плик, за скратените годишни одмори, за бланко договорите, за неплатениот стаж, неисплатените дневници, бонови наместо пари 시간여행자 시즌2 자막 다운로드. Доста е за економската зависност и притисоците кои не понижуваат со години. Оној кој е социјално обесправен, оној кој е во подредена положба, оној кој е уценет со…

Повеќе
Scroll Up