• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Поддршка за Маршот на толеранцијата

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници

(ССНМ) изразуваат јавна поддршка на годинашниот Марш на толеранцијата што се одржува во знакот на слободата нa изразувањето, во организација на Хелсиншки комитет за човекови права на Р.Македонија photos from Sri Lanka.  

Како организации посветени на чувањето и негувањето на професионалното и етичкото новинарство кое е камен-темелник на демократијата и слободата, целосно го споделуваме ставот за потребата од постоење на здрава критичка свест и јавност, со акцент на негувањето и одбраната на јавната дебата и слободата на изразување 얼굴 포토샵 다운로드.

Без слобода на изразувањето, не постои ниту новинарство сфатено како јавно добро, со капацитет да се спротивстави на сите влијанија и притисоци од политиката и од бизнисот и да придонесува кон заштита и афирмација на правата на граѓаните Windows Vista iso.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up