• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Пратениците на власта не сакаат слободни медиуми

Владеачките партии ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ вчера демострираа дека се противат Македонија да биде слободна, цивилизирана и демократска земја 오토캐드 2018 무료 다운로드. За пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и на ДУИ не е битно што пишува во Уставот, кој гарарантира слобода на медиуми, туку што наредуваат Никола Груевски и Али Ахмети Pink Pong Nursery Rhymes.

12941039_10208724022209145_1642101157_oТие вчера во Собрание бессрамно и кукавички одбија дури да расправaат за измените и дополнувањата на Законот за аудио аудиовизуелни медиумски услуги, иницирани од петте новинарски и медиумски организации и поддржани од Европската Унија и Соединетите држави 2ne1 아파 다운로드. Груевски и Ахмети зарија нож во грбот на европската перспектива на Македонија.
Власта не сака слободни и професионални медиуми оти се плаши од вистината, која е многу поразлична од виртуелната реалност што ја креираат нејзините медиумски мегафони National Gymnastics video. Најголем дел од приватните национални телевизии се ставени целосно во служба на агресивната пропаганда на власта како во времето на режимот на Слободан Милошевиќ overseas papers.
Нашиот закон во Собрание доби поддршка од 34 пратеници од македонската опозиција од редовите на СДСМ, НСДП, ДС, ДОМ и двајца независни пратеници Fall Plan Download. Сакаме на секој од нив поединечно да им се заблагодариме за поддршката. Пратеникот Зулфи Адили од Унитети беше единствен пратеник Албанец што гласал за законот, за што и нему искрено му благодариме Ajax multi-file download.
Разочарани сме од двојната игра на пратениците на ДПА. Мистериозно изчезнале од седницата кога требало да се поддржи законот Sushi King. Со тоа, оваа партиоја ја испушти шансата да покаже дека навистина е опозиција во Собранието 닌텐도 스위치 슬립모드 다운로드.
За пофалба е гестот на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ од дијаспората, Ристо Манчев, кој го поддржал предлогот, а пратеникот од Америка, Павле Саздов, со својот глас воздржан се дистанцираше од останатите пратениви на ВМРО-ДПМНЕ 솔리드 웍스 2014 크랙 다운로드. Искрено се надеваме дека ваквиот чин на пратениците од дијаспората позитивно ќе влијае на подигнувањето на свеста во ВМРО-ДПМНЕ за важнста за слободни медиуми.
Битката продолжува. Професионални медиуми не се важани само за новинарите, туку пред се за граѓаните. Тие имаат право да бидат информирани точно и вистинито. По се изгледа дека со Груевски и Ахмети на власт мисијата за професионални медиуми станува невозможна. Изборот е на гражаните на македонија на денот на изборите ќе покажат какви медиуми сакаат.

Здружение на новинарите на Македонија (ЗНМ)
Самостоен синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ)
Совет за етика во медиумите на Македонија (СЕММ)
Македонски институт за медиуми (МИМ) и
Институт за комуникациски студии (ИКС)

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up