• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Пресудата за Кежо е пресуда за сите нас

Синдикатот на новинарите и на медиумските работници (ССНМ) смета дека е неправедна одлуката на Апелација која иако ја намали, сепак ја потврди казната затвор за колегата колегата Томислав Кежаровски, иако ние сме цврсто убедени дека тој е невин 코렐 드로우 x5 한글판 다운로드.
Правдата ќе беше задоволена доколку Кежаровски беше ослободен од сите обвиненија и доколку одговараат сите оние поради кој новинарот во последниве две години минува низ пекол само затоа што си ја вршел работата 10 of confessional couples.
Повторуваме, Кежаровски е невин и тој одамна требаше да биде на слобода!
Кежo речиси две години на свои плеќи го носи тешкото бреме  да го брани интегритетот на македонското новинарство, да не поклекне, да не го открие изворот, да не се согласи невистината да ја прогласи за вистина 오프닝 다운로드. Затоа казната за него е казна за сите нас. Со пресудата за Кежаровски му е пресудено на новинарството како чувар на јавниот интерес и демократијата, наспроти опортунизмот и конформизмот на пропагандата во служба на власта

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up