• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Работниците од индустријата идната недела на протест

 

Поради измените во Законот за вработување со кои работниците прогласени за технолошки вишок наместо 5 години треба да добиваат надомест од Агенцијата за вработување само 18 месеци Синдикатот на инустријата (СИЕР)   ќе организира јавен протест Download 50 Shadow Liberation.

Според СИЕР станува збор за неприфатливо намалување на правата што ќе ги засегне најмногу повозрасните работници од индустриските дејности Melon top100 for week 3 of November download. Со оглед на тоа што барањата и предлозите на СИЕР во врска со Законот не се земени во предвид и процедурата за донесување на измените на Законот продолжува – тие во четврток 29.12 ќе организираат јавен протест 윈드로이 다운로드. Поворката ќе тргне од пред Работнички дом кон Собранието и Владата на Република Македонија во 15.30 минути 워터월드 다운로드.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up