ССНМ достави предлог до ВМРО ДПМНЕ

Датум

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ССНМ денеска го достави Нацрт – Колективниот договор за медиумската индустрија до координаторот на пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ Илија Димовски.

Секое од решенијата што ССНМ ги нуди во нацрт Колективниот договор се добредојдени за вградување при евентуалното менување на Законот за медиуми, затоа што со тие решенија се подобруваат правата на медиумските работници, што е еден од основните предуслови за слободата на медиумите.

Нема слободни медиуми без слободни новинари и медиумски работници!

Документот  можете да го симнете тука ГРАНСКИ КД

 

Останати
објави

Сподели на...