• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

ССНМ е згрозен од веста за ТВ А2

  ССНМ  е згрозен од  веста за одземањето на концесијата на ТВ А2 токму во период на консолидација на телевизијата   која понуди можност за повторно вработување на голем број наши колеги што останаа без редовни примања по затворањето на ТВ А1

 Особен револт предизвикува  цинизмот во  образложението на Советот за Радиодифузија  за  одземањето на правото на зрачење поради „непочитување на програмската шема“.  Во услови кога на македонскиот медиумски пазар се кршат правилата на СРД по сите основи и тоа секојдневно, броењето на проценти на забавната програма е хипокризија која ниту се обидува да биде сокриена movie depleted.
„Коинциденцијата“ на датумот на седницата на која е донесена одлуката за одземањето на концесијата на ТВ А2  со договорот за декриминализација  на клеветата  нема да ја намали тежината на одуката со која редица наши колеги  повторно  се соочуваат со невработеност, ниту сомневањата дека станува збор за селективна примена на законите за пресметка со критичкото новинарство Excel from the web.
Со тоа само се потврдува продолжувањето на трендот кој ја доведува Македонија на дното на листата земји според слободата на изразувањето и социјалните права на медиумските работници Last Of Earth.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up