• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

ССНМ и ЗНМ: Итна помош за медиумите поради кризата

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) бараат од Владата на РСМ да донесе итни мерки за олеснување на работата на медиумите во овој исклучително тежок период Download ckeditor.js. Нашите првични анализи покажуваат дека се потребни интервентни мерки во насока на финансиска поткрепа на новинарите и медиумските работници 그래픽카드 바이오스 다운로드. Сметаме дека тие мерки можат да одат во две насоки.

Да се доделат финансиски средства по вработен во висина на минималната плата, или сите медиуми да се ослободат од плаќање придонеси во следните два месеци minecraft 다운로드. Истовремено бараме одложување од два месеци на плаќањето ДДВ кај фирмите кои се бават со медиумска дејност 오픈로드 동영상 다운로드.

По овие два месеци ќе се направи нова проценка со цел да се утврди дали има потреба мерките да бидат продолжени Download Cottage. Во услови на глобална пандемија на коронавирусот ваквите мерки ќе им овозможат на медиумите полесно да го пребродат овој тежок период кој за жал со себе носи негативни економски последици lrzsz 다운로드. Бараме главен предуслов за користење на овие бенефиции да биде неотпуштање на вработените (новинари и медиумски работници) во периодот додека траат мерките adobe flash player 11.

Ситуацијата во која се наоѓаме длабоко го погоди и приватниот сектор, а земајќи го тоа во предвид за медиумите станува сè потешко да опстојат на пазарот бидејќи огласувачите во овој период ги намалија своите реклами од медиумите mms 파일 다운로드. Со ваквите мерки ќе овозможиме сигурно работно место за сите вработени во медиумскиот сектор 코리아 영화 다운로드. Така ќе се се олесни финансискиот притисок врз медиумите и новинарите кои во оваа криза имаат клучна улога за информирање на јавноста Download chrome pdf.

ЗНМ, ССНМ и другите медиумски организации стојат на располагање во овој период со цел заедничко изнаоѓање на решенија за олеснување на работата на медиумите и новинарите.