• +389 70 843 318 +389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

ССНМ: Институциите итно да реагираат и по заканите кон Коровешовска

ССНМ повторно денеска ги повикува институциите да реагираат на заканите кои Емил Јакимовски ги упатува до новинарите 스타 핵 다운로드. По закани кон новинарката на „А1он“ Мери Јордановска, тој вчера испратил и закани по безбедноста кон Искра Коровешовска, уредник во ТВ Алфа“ oz viewer 5.1.

Претходно Јакимовски на својот фб профил објави и недолична содржина за Коровешовска со цел да ја дискредитира, користејќи недолични и крајно навредливи зборови call me maybe 다운로드.

Со оглед на тоа што во период од неколку дена, повеќе новинари се огласија дека добиваат закани од истото лице, ССНМ бара од МВР и ОЈО итно да преземат мерки за ваквите напади и закани врз новинарите, бидејќи во спротивно несанкционирањето на заканите ќе значи и охрабрување за сите кои сметаат дека на таков начин можат да се справуваат со новинарите Download advanced systemcare 10.

Истовремено, ССНМ ги охрабрува новинарите и медиумските работници веднаш да ги пријавуваат ваквите закани, онлајн малтретирања, навреди и напади до синдикатот, како и до соодветните институции бидејќи само со заедничка и здружена реакција може да се врши поголем притисок врз институциите за да реагираат gta2 다운로드. Давањето јавност, пак, на ваквите случаи се покажало како начин за обесхрабрување на оние кои се обидуваат на најразлични начини да ги замолчат новинарите 역전재판4 다운로드.

Безбедноста на новинарите и медиумските работници е од клучно значење за слободата на медиумите, бидејќи нема професионалност и објективност доколку се работи во атмосфера на страв 윈도우 10 레드 스톤 3 다운로드. ССНМ затоа ја отвори и бесплатната линија за помош при напад на новинари и медиумски работници и ги повикува сите кои се предмет на какви и да било закани, онлајн малтретирање, физички или вербални напади веднаш да го пријават на телефонскиот број 0800 11 011 Windows 10 Adobe Flash Manual Download.

Scroll Up