ССНМ ја продолжи соработката со НУ Македонски народен театар

Датум

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ја продолжи соработката со Македонскиот Народен Театар според која членовите на ССНМ ќе имаат можност бесплатно, секако во ограничен број, да ги посетуваат претставите на реномираната културна установа.

Соработката започната минатата сезона им овозможи на голем дел од колегите новинари и медиумски работници да бидат во тек и да ги следат настапите на извонредната актерска екипа поддржана од врвни режисери и сценаристи, и целиот тим кој учествува во обликувањето на претставите.

Македонскиот народен театар во моментов на репертоарот има престижни и често, и на светско ниво наградувани претстави, што ја утврдува определбата на МНТ секоја сезона да биде и разновидна, но и атрактивна за пошироката театарска публика во Македонија.

извори на слики

Останати
објави