• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

За Законот за медиуми

Извршниот одбор на ССНМ на седницата одржана на 8 декември  зазеде став во однос на контроверзните најави за Закон за медиуми или како велат, “регулатива за усогласување со ЕУ” Goblin 6.

ССНМ не се согласува со начинот на кој Министерството за транспорт и врски го постави и го  менаџира наметнувањето на темата за законска регулатива Best download. Синдикатот на новинарите и медиумските работници  инсистира да биде суштински вклучен во дебатата за потребите од Законот или регулативата за медиуми, а доколку се оцени дека неговото донесување е неопходно да биде дел од работните групи составени пред се од претставници на медиумската заедница 한글 2002 다운로드. Не прифаќаме да бидеме само  декор на еден процес од кој зависи иднината на медиумската индустрија,  а со тоа и иднината на работните места на нашите членови.ССНМ бара директна и одбива да прифати консултативна вклученост во тој процес microsoft fix it 50202.

Предложениот концепт на Министерството за транспорт и врски можете да го погледнете ОВДЕ

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up