Страв и анксиозност е цената која новинарите ја платија при известување од пандемијата на ковид-19

Подготви: Мирјана Мирчевска Јовановиќ   КЛУЧНИ ПОДАТОЦИ – На 61 отсто од медиумските работници велат дека пандемијата негативно влијаела врз менталното здравје – 42 медиумски работници останале без работа – 74 проценти од новинарите не сметаат дека состојбата ќе се промени по ковид кризата   Страв, анксиозност, депресија, неизвесност овие последици од ковид пандемијата ги чувствуваат 61 процент…

Повеќе