Одржан вебинар на тема „Стереотипи и предрасуди – нивно зацврстување преку медиумите“

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) одржа вебинар на тема „Стереотипи и предрасуди – нивно зацврстување преку медиумите“, на кој присуствуваа околу 20 новинари, медиумски работници и претставници од невладиониот сектор. Христана Ѓорѓиевска, новинарка од „Види Вака“, зборуваше за тоа како да се известува за маргинализираните групи и на што треба да внимаваат новинарите кога пишуваат на овие…

Повеќе

Одржан вебинар за почитување и унапредување на работничките права во медиумите на тема „Зошто и за што работиме?“

Синдикатот на новинари и медиумски работници (ССНМ), одржа вебинар на тема почитување и унапредување на работничките права во медиумите на тема „Зошто и за што работиме?“ на кои присуствува околу 20 новинари и медиумски работници. Кристина Ампева, претседателка на ЗЗРП „Гласен Текстилец“, зборуваше на кој начин се кршат работничките права, особено во време на пандемиja, меѓу кои и, според „Гласен…

Повеќе