Одржан вебинар на тема „Стереотипи и предрасуди – нивно зацврстување преку медиумите“

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) одржа вебинар на тема „Стереотипи и предрасуди – нивно зацврстување преку медиумите“, на кој присуствуваа околу 20 новинари, медиумски работници и претставници од невладиониот сектор. Христана Ѓорѓиевска, новинарка од „Види Вака“, зборуваше за тоа како да се известува за маргинализираните групи и на што треба да внимаваат новинарите кога пишуваат на овие…

Повеќе