ЕК со порака до Владата да го интензивира дијалогот со ССНМ за подобрување на правата на новинарите

Подобрување на условите за работа на новинарите, како и нивните социјални и работнички права, ниските приходи и непочитување на Законот за работни односи од работодавачите, се дел од забелешките во извештајот на Европската Комисија (ЕК) за напредокот на Северна Македонија на патот на евроинтеграции. Притоа се нагласува позицијата на Самостојниот Синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), како член на…

Повеќе