Зошто треба да бидете повеќе загрижени за исклучување на Интернет

Според неодамнешeн извештај, намерните исклучувања на интернет што се донесени од влади ширум целиот свет се зголемуваат и во фреквенција и софистицираност. Студијата во рамки на проектот Jigsaw на Google на непрофитната организација за дигитални права „Access Now“ и компанијата за мерење цензура „Censored Planet“, вели дека исклучувањето на интернет расте „експоненцијално“ – од речиси 850 исклучувања што се документирани…

Повеќе