Известувањето од протести – предизвик за репортерите и снимателите

Пишува: Ивана Стојкова Навреди, напади, па дури и обиди за уништување на опремата – со вакви ситуации се соочуваат дел од репортерите и снимателите кога треба да известуваат од протести. На прашањето дали некогаш ви била загрозена безбедноста при вршењето на работата, одговорот и кај репортерите и кај снимателите е „Да, и тоа најчесто на протести“. Јовица Пауновски, репортер во…

Повеќе

Дури 70 отсто од медиумските работници известуваат од кризи без осигурување во случај на повреда

Подготви: Игор Стефановски   КЛУЧНИ ПОДАТОЦИ – 70 отсто медиумски работници не се осигурани во случај на повреда на работното место – 61 отсто од испитаниците дале позитивен одговор на прашањето дали известувањето во кризни состојби влијае врз менталното здравје, додека 39 отсто одговориле дека тоа не влијае врз нив – Мал е бројот на газди кои платиле тестирање за…

Повеќе