Бидејќи вестите застаруваат и не се интересни за кратко време, преносот во живо е подобра опција

Aрен Меликјан е ерменски новинар, кој веќе неколку години специјализирал во областа на подкастите. Вели дека подкастот е иднината на новинарството, а флексибилноста која ја дава овој тип на медиум е од голема важност за еден новинар. Во текот на својата кариера токму со подкаст добива награда за известување поврзано со конфликтот во Нагорно Карабах. Г-дин Меликјан колку долго работите…

Повеќе

Пет бесплатни апликации за видео монтирање кои можат да ги користат новинарите

Снимањето и монтирањето на видео не значи дека секогаш мора да се прави само со професионални видеокамери или некој многу скап софтвер. Во прилог пет бесплатни апликации кои ќе ви помогнат да започнете со мобилно новинарство. Снимањето и монтирање на видео содржини на мобилен телефон или таблет не значи дека материјалот ќе биде со слаб квалитет, но, сепак, потребен ви…

Повеќе