Онлајн-вознемирувањето на жените новинарки речиси секогаш вклучува сексизам и ејџизам

Пишува: Мирослава Бурнс Дали мажите и жените новинари доживуваат ист вид навреди и напади на социјалните мрежи, кога ќе објават сторија што некому не му се допаѓа и дали родот игра улога кога станува збор за интензитетот и видот на вербалните напади? „Кога се напаѓа жената новинарка, се користат сексистички квалификации, се удира по нејзиниот приватен живот и избор на…

Повеќе