ССНМ и ЗНМ со реакција за отпуштањата на шест медиумски работници во Алфа ТВ

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) на денешната прес-конференција остро рагираа на случувањата во Алфа ТВ од каде што се отпуштени шест медиумски работници, членови на Синдикатот. На прес-конференцијата на која говореа претседателот на ССНМ, Павле Беловски и на ЗНМ, Младен Чадиковски особено беше истакнато тоа што овие отпуштања следуваат по…

Повеќе