Известувањето од протести – предизвик за репортерите и снимателите

Пишува: Ивана Стојкова Навреди, напади, па дури и обиди за уништување на опремата – со вакви ситуации се соочуваат дел од репортерите и снимателите кога треба да известуваат од протести. На прашањето дали некогаш ви била загрозена безбедноста при вршењето на работата, одговорот и кај репортерите и кај снимателите е „Да, и тоа најчесто на протести“. Јовица Пауновски, репортер во…

Повеќе