Анкета: Со плата под просекот, пола од младите новинари сакаат да ja напуштат професијата

Подготви: Дајана Лазаревска   КЛУЧНИ ПОДАТОЦИ – Половина од анкетираните 54,5 би ја напуштиле професијата ако им се укаже прилика – 72,7 % од младите новинати немаат ментор кога започнувата да работат. – 62 проценти од новинарите на возраст од 18-35 години земаат плата пониска од просечната   Во време на светска пандемија и брз проток на (не)проверени…

Повеќе