• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Крај за сензационалистичките наслови на Фејсбук

Сензационалистичките статии често носат интригантни наслови кои сугерираат дека приказната е многу понитересна отколку што во реалност е. Тие се познати по нивните примамливи фрази како што се „не можете да претпоставите што се случи потоа“ за да привлечат интернет сообраќај. Фејсбук ги интензивираше своите мерки против таканаречените сензационалистички вести кои се појавуваат на социјалната мрежа. Од Фејсбук велат дека…

Повеќе
Scroll Up